Biografie

Vasile Vezeteu, chef şi maestru pizzaioli, s-a născut în judeţul Neamţ, în comuna Tupilaţi. La 17 ani îşi găseşte primul job, pe litoralul românesc, unde vede pentru prima dată cum arată o bucătărie utilată complet.

La 24 de ani emigrează în Italia şi începe aventura care avea să îl consacre ca chef, instructor al Scuola Nazionale Maestri Pizzaioli şi antreprenor. În 2003, la Ancona, Vasile Vezeteu intră pentru prima oară într-o bucătărie pentru a găti clienţilor. Este locul în care învaţă pentru prima oară să prepare o pizza, nevoit fiind să suplinească plecarea „pizzarului“ restaurantului.

Prima diplomă de pizzaiolo o obţine în 2009. A lăsat bucătăria de la malul mării pentru a deveni chef în Gubbio, o regiune muntoasă a Italiei. Urmează cursuri de antreprenoriat şi revine la mare, la Montalto di Castro, unde conduce bucătăria unui restaurant de 35 de metri pătraţi. În paralel, începe să susţină cursuri pentru profesionişti. Aventura sa a continuat tot în antreprenoriat, la Cellere, o mică localitate italiană, de unde avea să fie recrutat pentru a deveni chef în bucătăria unui restaurant din Norvegia, în Fredrikstad.

La începutul anului 2017 revine în România. După mai bine de 15 ani petrecuţi în bucătăriile italiene şi în Norvegia, visează să se stabilească definitiv în România şi să contribuie la formarea unei generaţii de maeştri pizzaioli care să-i înveţe pe români gustul adevăratei pizza italiene.